Recept


Tryck på recepten så får ni en utskriftsvänlig sida.

Kycklingwok

Raggmunkar

Scones

Muffins




_____________________________________________________________________

Visar Baka med jäst-1.jpg
_____________________________________________________________________


Broccolisoppa
Portioner: 4
Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 potatisar
  • 250 g broccoli
  • 12 dl grösaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning)
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar
Till servering
bröd

Så här gör du
  1. Skala och skiva lök och potatis. Skär broccolin i bitar.
  2. Koka upp buljongen och lägg i lök, potatis och broccoli.
  3. Koka upp och låt det koka i ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare.
  5. Häll tillbaka i kastrullen, tillsätt matlagningsgrädde, koka upp och smaksätt med salt och peppar.
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut matlagningsgrädde mot havre-,soja- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: Välj laktosfri matlagningsgrädde.

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i
ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

_____________________________________________________
Röd fiskpanna                                 2 portioner

                                                                                          Ugn 200*

Ingredienser:

 0,5 gul lök

 1 msk matfett

 0,5 msk hackad ättiksgurka

 1 msk  tomatpuré

 0.5 dl vispgrädde + 0,5 dl. vatten, eller 1 dl. matlagningsgrädde

 1 msk  pressad citron

 0,5 buljongtärning

 2 krm  salt

 1 nypa peppar

 200 g fiskfilé

 1 msk hackad dill

Gör så här:

1. Skala och hacka löken, TÄNK PÅ hygienen!!!!

2. Värm matfettet i en stekpanna, tag den lilla, och fräs löken på svag

värme, MAX 4:an

3. Tillsätt den hackade gurkan, tomatpurén och grädden eller grädden +

vattnet och buljongtärningen

4. Smaka av med pressad citron, salt och pepparn

5. Låt sjuda i några minuter. Sjuder vätskan bort så tillsätter ni lite

vatten

6. Lägg fisken, delad i några bitar, i en liten ugnssäker form

7. Häll över såsen och sätt in i ugnen i ca 7 min.

8. Tag ut formen och strö över dillen

9. Ät och njut tillsammans med er pasta och morötterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar